δ

Οι Iron Maiden επιστρέφουν

Στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο -16Ο- άλμπουμ των Iron Maiden με τίτλο The Book Of Souls. Ηχογραφήθηκε στο Παρίσι στα τέλη του 2014 με παραγωγό ξανά τον Kevin “Caveman” Shirley, ο οποίος έβαλε τις τελικές πινελιές στις αρχές του 2015.

Το βρετανικό συγκρότημα όμως αποφάσισε να καθυστερήσει την επίσημη κυκλοφορία του προκειμένου ο τραγουδιστής Bruce Dickinson, που πρόσφατα ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, να έχει αρκετό χρόνο για να αναρρώσει πλήρως και να συμμετέχει ουσιαστικά στην προετοιμασία για το λανσάρισμα του δίσκου.

TBOS-Packshot_995

Το artwork υπογράφει ο Mark Wilkinson, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την μπάντα, ενώ καθώς η νέα δουλειά έχει 11 κομμάτια και συνολική διάρκεια 92 λεπτά αποτελεί το πρώτο διπλό studio album στην ιστορία των Iron Maiden. Επίσης, σε αυτό τον δίσκο υπάρχει μεγαλύτερος πλουραρισμός αναφορικά με τις συνθέσεις από ότι στο παρελθόν. Ο μπασίστας και ηγέτης του συγκροτήματος Steve Harris συνεισφέρει σε επτά από τα 11 κομμάτια. Στα 6 συνεργάστηκε με τους κιθαρίστες των Maiden ενώ ένα αποτελεί αποκλειστικό δικό του δημιούργημα.

Για πρώτη φορά από το 1984 και το Powerslave, ο Bruce Dickinson βλέπει δυο αποκλειστικά γραμμένα από αυτόν κομμάτια να συμπεριλαμβάνονται σε studio album των Iron Maiden. Mάλιστα, το ένα από αυτά είναι το μεγαλύτερο τραγούδι που έχει ηχογραφήσει ποτέ το συγκρότημα καθώς αγγίζει τα 18 λεπτά!

Τέλος, το The Book Of Souls περιλαμβάνει και δυο συνθέσεις για τις οποίες έχουν συνεργαστεί οι Bruce Dickinson και Αndrian Smith,

Aναλυτικά το tracklisting έχει ως εξής:

Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01
There are no comments

Add yours