SONY DSC

Mεταλλική Κυριακή 30.8

Του Γιώργου Κοτροζίνη

Το καλοκαίρι τελείωσε, όσο και να θέλουμε να το τραβήξουμε, ήρθε η ώρα να μαζευτούμε. Η μουσική όμως δεν σταματάει ποτέ και μέσα στις καλοκαιρινές μέρες, ενώ κάναμε τις βουτιές μας, είχαμε κυκλοφορίες νέων δίσκων και δύο από αυτές θα φιλοξενήσουμε εδώ στην Μεταλλική Κυριακή λίγο πριν την εκπνοή του Αυγούστου.

MOTORHEAD

motorhead.cober

Οι μεγάλοι Motorhead επέστρεψαν με νέο δίσκο. Το «Bad Magic» το 22ο studio album του group με τους Ian “Lemmy” Kilimister/ Phil “Wizzö” Campbell / Mikkey Dee και με guitar solo συμμετοχή του Brian May στο “The Devil” κυκλοφόρησε τις 28/08.

Η χαρακτηριστική «βρώμικη» φωνή του Lemmy ανοίγει το LP με το “Victory Or Die” και δίνει το σύνθημα και το πνεύμα του “Bad Magic”.

Eίναι ένα κλασσικό χαρακτηριστικό Motorhead album, έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μπάντα και είναι μια επιστροφή που θέλει να μας δώσει όσο κανένα άλλο από τα τελευταία LP την αίσθηση ότι ακούμε έναν δίσκο από τα παλιά.

Η μοναδικότητα του “Rock N Roll ” που μόνο ο Lemmy και η μπάντα του έχουν αποτυπώνεται σε κάθε κομμάτι του “Bad Magic”.

Όσο ακούς το LP «φτιάχνεσαι» όλο και περισσότερο, τα καταπληκτικά «Shoot Out All of Your Lights» & «The Devil», το γεμάτο ρεύμα punk/rock «Electricity» γεμίζουν με διαφορετικές μουσικές «γεύσεις» το τύμπανο και αναρωτιέσαι… τελικά αυτός είναι 69 ?

To “Τeach Them How To Bleed” μας κρατάει σε γρήγορους ρυθμούς για να ακολουθήσει το “Till The End” να μας αλλάξει ταχύτητα, η «μπαλάντα» του δίσκου με μια μοναδική ερμηνεία από την «τραχιά» φωνή του Lemmy.

Λίγο πριν κλείσει ο δίσκος θα σκάσει στα αυτιά μου το μεταλλό – ειδές «Chocking On Your Screams» με το Lemmy να βάζει μια «σκοτεινή βρωμιά» στα φωνητικά με το riff να είναι ένα από τα καλύτερα του δίσκου.

Η διασκευή του «Sympathy For The Devil» ολοκληρώνει το LP και νομίζω ότι στους περισσότερους θα αρέσει το αποτέλεσμα.

GHOST

ghost.cover

Οι Σουηδοί κυκλοφόρησαν την 3η τους δισκογραφική δουλειά στις 21/08 με τον τίτλο «Meliora».

Μια ιδιαίτερη μπάντα, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και μουσικά. Το 3ο album σηματοδοτεί και την αλλαγή στα φωνητικά από τον Papa Emeritus II στον Papa Emeritus IIΙ.
Ο συνδυασμός της «νωχελικότητας» των φωνητικών και των μελωδικών αλλά συνάμα υποτονικών riff, δίνουν το στίγμα ότι αυτό που ακούς είναι ένας δίσκος Ghost.

Η μελαγχολία από τα μελωδικά solos σε βουλιάζουν σε ένα βαρύ μυστηριώδες και καταθλιπτικό συναίσθημα. Συνεχείς αλλαγές από ακουστικά σημεία με κιθάρες, μαζί με τα ατμοσφαιρικά πλήκτρα εποχής 1980, σε περάσματα με heavy χροιά, σε κρατούν σε μια συνεχή ανυπομονησία για το τι θα ακολουθήσει.

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε μέσα από μεταλλικές μελαγχολικές μελωδίες, με φωνητικά που αγγίζουν όμορφα τις νότες χωρίς υπερβολές, το «Meliora» θα σας αρέσει.

Υπάρχουν φυσικά και δυνατά σημεία στο δίσκο, με riff που έχουν μια μεταλλική δυναμική, πάντα όμως συνδυασμένα με όλα τα παραπάνω στοιχεία που περιγράψαμε.

Καλή ακρόαση σε όσους μπείτε στην διαδικασία να ακούσετε την νέα δουλειά των Σουηδών.

O Σεπτέμβρης αναμένεται καυτός, με νέες κυκλοφορίες από μεγάλες μπάντες, για αυτό μόνο «Μεταλλική Κυριακή» !!!

Καλό χειμώνα !!!
There are no comments

Add yours