bradefer

Μεταλλική Κυριακή 20.9

Του Γιώργου Κοτροζίνη

Ο Σεπτέμβρης συνεχίζεται με πολύ ζεστές μέρες, με υπέροχους νέους δίσκους, αλλά και με εκλογές. Τι πρωτότυπο, εκλογές πάλι …. Εμείς εδώ θα ασχοληθούμε με τα μουσικά δρώμενα που είναι πολλά αυτό το μήνα και συνεχίζονται χωρίς παύση …

 

Riverside – Love, Fear and the Time Machine 04/09/2015

riverside

Οφείλω να πω πριν ξεκινήσω να μιλάω για την νέα δουλειά των Riverside, ότι είναι μια πολύ αγαπημένη μπάντα. Από την πρώτη φορά που τους άκουσα και κυρίως από την πρώτη φορά που τους είδα ζωντανά, μαγεύτηκα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι αν άκουγα κάτι που δεν θα μου άρεσε θα το «αναγνώριζα».
Οι Πολωνοί δημιούργησαν ένα LP 1 ώρας ακριβώς όπου δεσπόζει η «μελαγχολία», η «νοσταλγία», έχοντας μουσικά στοιχεία από 70’ – 80’.

Στα προηγούμενα LP είχαμε δυνατά ξεσπάσματα, και σε riff και στα φωνητικά, εδώ πλέον κινούνται σε ποιο ταξιδιάρικους ήχους, κρατώντας χαμηλούς τόνους. Η πολυπλοκότητα που είχαν, φυσικά διατηρείται και εδώ, με πολλές αλλαγές στα κομμάτια, αλλά οι Riverside έκαναν ένα βήμα προς το άγνωστο με αυτή την δουλειά.

Οι Πολωνοί έφτιαξαν μουσικές που θα απολαύσετε, μελωδίες γεμάτες «ταξίδι», ακούγοντάς το στο σπίτι κλείστε τα μάτια σας και αφεθείτε πραγματικά, αν είστε στο αυτοκίνητο και φεύγετε, θα ταιριάξει απόλυτα σε όποιο τοπίο και αν βρίσκεστε, θάλασσα ή βουνό, οι εικόνες με τους ήχους που θα διαπερνάνε στα αυτιά σας θα σας χαρίσουν την απόλυτη μουσική ολοκλήρωση.

Επειδή η διάρκεια του album είναι σχετικά μεγάλη και η φύση των κομματιών είναι τέτοια όπου με ένα ή δύο ή και με περισσότερα ακούσματα δεν θα συγκρατήσετε τα κομμάτια. Κάθε φορά που θα επαναλαμβάνεται την ακρόαση του, θα είναι κάτι καινούργιο, θα σας μένουν διαφορετικές μελωδίες, διαφορετικά riff, αυτό είναι το στοιχείο που θα διατηρεί το «Love, Fear and the Time Machine» φρέσκο στα αυτιά σας.

Ειλικρινά μια από τις καλύτερες δουλειές μέσα στο 2015. Όσοι δεν τους γνωρίζετε μπείτε στον κόπο και ακούστε τους, όσοι δεν τους έχετε δει, με το που ακούσετε ότι θα έρθουν κάντε τον κόπο και δείτε τους.

Θα απολαύσετε ένα μοναδικό live, ακόμα και αν δεν έχετε ακούσει ούτε «νότα» μην χάσετε την εμφάνισή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα σας κερδίσουν.

Δεν υπάρχει λόγος από αυτό το LP να σας υποδείξω κάποιο κομμάτι. Βάλτε απλά να παίζει και χαλαρώστε.

Ελπίζω μέσα στους επόμενους μήνες να ανακοινωθεί η εμφάνισή τους στην Αθήνα.

 

Slayer –Repentless 11/09/2015

slayer

« … A little violence is the ultimate drug…… Let’s get high”

Οι Slayer επέστρεψαν…. Ο Tom και ο Kerry έχοντας στην θέση του αείμνηστου Jeff τον Gary Holt και στην θέση του μέγιστου Dave, ένα καταπληκτικό drummer τον Paul Bostaph, κυκλοφόρησαν το «Repentless».

Εξώφυλλο δίσκου, καταπληκτικό. Πρώτο «sinlge» το ομώνυμο κομμάτι με ένα «brutal video» που είναι φοβερό και παίζουν διάφοροι κακοί του Ηollywood όπως ο Danny Trejo aka Machette

Οι Slayer δεν παρεκκλίνουν από αυτό που χρόνια μας έχουν μάθει να ακούμε… Οι Slayer είναι μια μοναδική μπάντα που έχει 2 άκρα… Είτε τους λατρεύεις…. Είτε δεν θες να ακούσεις καθόλου….

Η «brutal-ια» τους είναι μοναδική. Η εισαγωγή «Delusions Of Saviour» γαμάει , δίνει πάσα στο «Repentless» και αρχίζει μια σειρά από riff γρήγορα με γυρίσματα και γεμίσματα από τα τύμπανα που σκάνε στα αυτιά σου «ωμά», με αλλαγές σε κοφτά, στακάτα riff, που φτιάχνουν γέφυρα για τα εντελώς «ανώμαλα» slayer solo.

O Araya ουρλιάζει   «Parasite, socialite, you’re never gonna win the fight… There is no fucking easy way out !!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

Δεν είμαι σίγουρος ακόμα πως θα χαρακτηρίσω το «Repentless». Οι Slayer είναι «μεστοί», «ωμοί» σφυροκοπάνε για 40 λεπτά, δεν είναι ένα βαρετό LP, αλλά δεν είναι και κάτι το καταπληκτικό.

Έχει όμως κομμάτια που ξεχωρίζουν….. θα ξεκινήσω από τα 2 κομμάτια που κλείνουν τον δίσκο το «You Against You» και το υπερ- γαμάτο, «Pride In Prejudice».

Το «Atrocity Vendor», σφυροκοπάει με το φοβερό ξεκίνημα, για να προσθέσω τα «Take Control» και το φοβερό «Vices».

Θα κλείσω λέγοντας ότι οι Slayer δεν θα απογοητεύσουν τους οπαδούς τους, όπως δεν έγινε και με μένα. Είναι ένα καλό LP…

 Περιμένοντας την παρουσίασή του σε ένα Live που θα κοπανηθούμε ανελέητα όπως αρμόζει σε μια Slayer συναυλία….
There are no comments

Add yours