poz.opening

Οι Planet of Zeus ίδρωσαν σαν γουρούνια για καλό σκοπό

Ήμουν εκεί στα τέλη του Νοέμβρη του 2012, τότε που οι Planet of Zeus έκαναν sold-out στο Gagarin 205. Τότε όλοι κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται, κάτι παίζει, πως η μπάντα πάει για αρκετά ψηλά. Κάπου εκεί το κατάλαβαν κι αυτοί πιστεύω. Θυμάμαι τον Μπάμπη εκείνη την βραδιά να βουρκώνει λίγο πριν ξεκινήσει να τραγουδάει το Vanity Suit (ή μήπως ήταν το Leftovers;), να ευχαριστεί όλο τον κόσμο που ήταν εκείνο το βράδυ στο «στέκι» της Λιοσίων.

Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Οι Planet έχουν ξανατιγκάρει το Gagarin, έχουν βγάλει και τρίτο (γαμάτο) δίσκο, έχουν κάνει τρελά tour σε όλη την Ευρώπη, έχουν παίξει σε festival,  ήταν support για τους Clutch και έχουν κλέψει (σχεδόν) την παράσταση, έχουν ταξιδέψει μαζί με τους «ηγέτες» του stoner στο σκέλος της περιοδείας των Αμερικανών στην γηραιά ήπειρο, έχουν κάνει –τον φετινό Απρίλιο- sold-out στο (τεράστιο για ελληνική μπάντα) Gazi Music Ηall. Έχουν αλλάξει επίπεδο από τότε που τους πρωτοείδα, το 2011 στο An, να «ανοίγουν» για τους Karma to Burn.

poz

Tην Κυριακή 8 Νοεμβρίου επέστρεψαν –όπως λένε και οι ίδιοι- εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο αγαπημένο υπόγειο της Σολωμού. Κατόρθωσαν να χώσουν μια εμφάνιση μέσα στο ευρύ tour τους σε Ευρώπη και ελληνική επαρχία, η οποία αν και ανακοινώθηκε μόλις 2-3 ημέρες πριν το live, ήταν – φυσικά-sold out. Δεν νομίζω να είχε κανείς αμφιβολία..

Το An είχε τιγκάρει κυρίως από πιτσιρικάδες. Κάποιοι έμοιαζαν να είναι ακόμη και του σχολείου. Οι περισσότεροι έδειχναn, βέβαιοι, λίγο μεγαλύτεροι. Δεν μου κάνει εντύπωση. Φαντάζομαι πως στα περισσότερα θρανία στα σημερινά σχολεία κάποιοι έχουν γράψει πάνω «Planet of Ζeus» και «100 mods». Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά back packs εκεί έξω με ανάλογα ραφτά ή κακογραμμένα/αδέξια ζωγραφισμένα με μαρκαδόρο logo τόσο των προαναφερθέντων δυο συγκροτημάτων όσο και των υπόλοιπων της “συμμορίας”: Νightstalker, Potergeist, VIC etc.

Δεν ξέρω αν είναι λόγω hype και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει κιόλας, η αλήθεια είναι, όμως, πως «ο έλληνας το stoner το έχει στο αίμα του». Ο δε νεότερος Έλληνας ακόμη πιο πολύ και το δείχνει με κάθε τρόπο.

 

Στο An φανηκε από το ασταμάτητο moshing σε κομμάτια και τις συνεχείς προσπάθειες crowdsurfing, που δεν σταμάτησαν ούτε όταν 1-2 απόπειρες κατέληξαν σε μεγαλοπρεπέστατες βουτιές στο πάτωμα του μαγαζιού. Φάνηκε από το διαρκές sing along στα κομμάτια, στα t-shirts που φόραγαν οι περισσότεροι στο κοινό και κυρίως στα μάτια και τα χαμόγελα των ίδιων των Planet of Zeus, οι οποίοι «βάρεσαν» με «πυρομαχικά» και από τους τρείς δίσκους τους : Sky High Ηeels, Vigilante και The Great Dandolos (Vigilante) αλλά και Vanity Suit, Leftovers (Νacho Libre) και Woke up dead και Eat me alive (Εleven the hard way). Και δεν τα θυμάμαι και όλα…

Το An γέμισε ασφυκτικά για να δει τους Planet of Zeus (σύμφωνα με τον Μπάμπη) «να ιδρώνουν σαν τα γουρούνια για το rock and roll». Αυτό ήταν αλήθεια, αν και θα πρέπει να αναφέρουμε πως «ίδρωσαν σαν τα γουρούνια» για καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα από την συναυλία πήγαν για την ενίσχυση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες.

Επίσης να τονίσουμε πως οι Planet of Zeus δεν είναι 4, είναι πολλοί περισσότεροι. Πρέπει να προσμετρηθούν και ο roadie, o φωτογράφος, ο ηχολήπτης τους και όλοι οι υπόλοιποι, που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.

Κυρίως, όμως, οι Planet of Zeus είναι οι χιλιάδες που τους ακούνε και τους έχουν φέρει σε αυτό το σημείο που βρίσκονται σήμερα.

Ο Μπάμπης το είπε στο live

Εγώ απλά προσυπογράφω
There are no comments

Add yours