warrel.dane

Νέο μέλος για το κλειστό club «Μένουμε Ελλάδα»;

Του Γιάννη Πετρούτσου

Μια ανάσα από την είσοδό του στο κλειστό club των ξένων καλλιτεχνών που έχουν κάνει την χώρα μας δεύτερο σπίτι τους φαίνεται πώς απέχει ο τραγουδιστής των Sanctuary και Νevermore, Warrel Dane.

Στα χνάρια των αδερφών Cavanagh, Sivert Hoyem, Αnneke Van Giersbergen, James, Placebo, W.A.S.P., Scorpions, και βεβαίως των κατόχων του ρεκόρ συμμετοχών Puressence, ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό ερμηνευτής από το Seattle ολοκλήρωσε το Σάββατο 14/11 στο Ηράκλειο της Κρήτης μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την κυκλοφορία του δίσκου των Νevermore ‘Dead Heart in a Dead World’.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του η πόλη της Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσουν οι Καστοριά, Λαμία, Αγρίνιο, Λάρισα, Αθήνα και τέλος το Ηράκλειο. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το ταξίδι μια παρέα Βραζιλιάνων μουσικών που τον πλαισίωσαν στις συναυλίες που έδωσε καθόλη τη διάρκεια των 10 αυτών ημερών. Η μίνι περιοδεία εκτός των άλλων περιλάμβανε και δύο εμφανίσεις-έκπληξη με ακουστικές εκτελέσεις αγαπημένων κομματιών σε γνωστό rock bar της Αθήνας.

9 live σε 10 μέρες δεν είναι καθόλου άσχημη συγκομιδή για το Warrel Dane ο οποίος φαίνεται να αντεπιτίθεται για τα καλά με αυτό το εντυπωσιακό «ντεμαράζ» λίγο πριν το τέλος του 2015. Αν μάλιστα σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες τρεις εμφανίσεις του – με Sanctuary και μόνος του – σε Αθήνα, Θεσσαλονική και Χανιά το Μάρτιο και τον Ιούλιο, ο Warrel φτάνει τις 12 συμμετοχές για το 2015 συντρίβοντας το «στοιχειωμένο» ρεκόρ των 9 εμφανίσεων την ίδια χρονιά που κατείχαν από το 2010 οι, αξεπέραστοι κατά τα άλλα, Puressence.

Και όλα αυτά χωρίς κανείς να μη μπορεί να πει με σιγουριά ότι το επιμέρους σερί δε θα συνεχιστεί αφού απομένει ενάμισης ολόκληρος μήνας μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά, διάστημα που σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανό να αποτρέψει τον αθεόφοβο Warrel από το να κάνει μια ακόμα βόλτα στα μέρη μας.

Με αυτές τις ασύλληπτες για τα metal χρονικά επιδόσεις, η πολυπόθητη θέση στο κλειστό club των ξένων καλλιτεχνών που έχουν κάνει την χώρα μας δεύτερο σπίτι τους θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από εξασφαλισμένη για τον Warrel Dane. Ωστόσο φαίνεται να μην αρκείται σε αυτό αφού σύμφωνα με την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες, έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμα και της μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα μες στο 2016 προκειμένου να γλιτώσει την περιττή ταλαιπωρία και τα έξοδα μιας και του χρόνου κλείνουν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του ‘Politics of Ecstasy’.

Γεγονός που όπως είναι φυσικό έχει ήδη σημάνει συναγερμό στην κοινότητα των Ελλήνων κιθαριστών αφού λογικά η προτεραιότητα του Dane θα είναι η επιλογή lead guitarist από το μόνιμο τόπο κατοικίας του και όχι άδικα, εφόσον πλέον το επίπεδο εδώ είναι αρκετά υψηλό όπως φαίνεται από τα δεκάδες Nevermore solo covers που έχουν ανέβει στο You Tube τα τελευταία χρόνια από συμπατριώτες μας.

Σύντομα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα. Μέχρι τότε η συμβουλή της συντακτικής ομάδας του ‘π’ στους Έλληνες κιθαρίστες είναι να εντατικοποιήσουν τη μελέτη τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις diminished κλίμακες, ενώ καλό θα ήταν να αγοράσουν καμιά 7χορδη όσοι δεν έχουν.

Όσο για τους αρχάριους που τυχόν ενδιαφέρονται, θα προτείναμε να ξεκινήσουν τη μελέτη τους με κάτι σχετικά … βατό.
There are no comments

Add yours