nightstalker1

Μεταλλική Κυριακή 16.10

Oι Nightstalker στην μετά COMMANDOS εποχή…

Του Γιωργου Κοτροζίνη

Οι «παλιοί» της ελληνικής Rock/Stoner σκηνής που ακόμα κρατάνε τον πήχη πολύ ψηλά μέσα σε αυτήν την ανοδική πορεία του είδους στην χώρα μας, όπου με ένα κομμάτι και μόνο κατάφεραν και εκτόξευσαν τους οπαδούς του είδους σε μεγάλα νούμερα σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Αργύρης και η παρέα του φυσικά όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν το είδος έχοντας αφήσει το αποτύπωμά τους με τραγούδια που όσες φορές και να τα ακούσουμε θα γουστάρουμε στα κόκκινα.

Ως πιστός «stalker» της μπάντας από την δεκαετία των 90’s, είμαι πάλι μπροστά από τα ηχεία μου και ακούω το νέο “As Above So Below”.

Το συγκεκριμένο LP φυσικά έρχεται στα αυτιά μας μετά από μια περίοδο όπου οι Nightstalker μονοπώλησαν έχοντας δημιουργήσει ένα καταπληκτικό LP. Αναμφισβήτητα το «Dead Rock Commandos» ήταν δημιουργικά από την αρχή μέχρι το τέλος φανταστικό. Έχοντας στο οπλοστάσιο του και το «Children Of The Sun» που παίχτηκε παντού, το μάθανε όλοι, ακόμα και σε ταινία ακούστηκε, όσοι είδατε το SUNTAN θα το πιάσατε, δημιουργεί μια ιδιαιτερότητα για την νέα δισκογραφική δουλεία της μπάντας.

nightstalker-as-above-album-cover_opt

Το «As Above, So Below» έχει πολύ δυνατή παραγωγή. Καταπληκτικός ήχος τα όργανα ακούγονται τόσο ξεκάθαρα, η κάθε νότα που βαράνε έρχεται τόσο ωραία στο αυτί, που αυτό δίνει ένα μεγάλο ατού στο album.

Φυσικά δεν θα μπούμε σε καμιά διαδικασία σύγκρισης, μιας και το νέο LP έχει την δικιά του ταυτότητα. Έχει πολύ ωραίες συνθέσεις και δείχνει ότι η μπάντα συνεχίζει με μεγάλη έμπνευση να φτιάχνει κομμάτια που θα αγαπήσουμε.

Το «Naked Fire» που λογικά θα ανοίγει τα live της μπάντας από εδώ και στο εξής, έχει riff και refrain που θα δώσει στο κοινό αυτό που χρειάζεται για να ζεσταθεί και να κουνηθεί.

Τα δύο επόμενα που ακολουθούν είναι και αυτά που μας παρέδωσαν πριν την κυκλοφορία οι Nightstalker και αποτελούν τα «πιασάρικα» του album. To “Space Matter” με την ωραίο κοφτό riff και το bass «σκάψιμο» πριν το solo & το “Zombie Hour” με το mood-ατο fuzzy riff, έχουν ήδη το κάθε ένα έχουν πάρει τα πρώτα credits και θα αποκομίσουν τις ανάλογες αντιδράσεις από το κοιν
ό.
Φυσικά να θυμάστε ότι όσο περνάει ο καιρός και σε κάνα χρόνο από τώρα τα κομμάτια θα τα γουστάρει το κοινό πάρα πολύ, μιας και το γκρουπ είναι πιστό στο δρόμο που έχει χαράξει όλα αυτά τα χρόνια και με βάση αυτό το κριτήριο αποδίδει άψογα και με έμπνευση με αποτέλεσμα να μην βαριέσαι ούτε για 1 δευτερόλεπτο.

Περνάμε σε ένα από τα αγαπημένα μου, νομίζω θα το αγαπήσουν οι περισσότεροι. Το «The Dog That No One Wanted” σε κάνει από την πρώτη στιγμή να θες να το ακούς ξανά και ξανά.

Το “Deeper” που παίρνει την σειρά και σου μένει κατευθείαν στο μυαλό λόγο του ωραίου «παιχνιδιάρικου» riff, φτιάχνοντας την διάθεση ακόμα περισσότερο μιας και όσο περνάω από τραγούδι σε τραγούδι γράφω και κουνιέμαι ταυτόχρονα, αφού και σε αυτό ο Ανδρέας σκάβει με το μπάσο και κάνει πάσα για άλλο ένα ωραίο solo.

Ο τίτλος “Forever Stoned” μας προϊδεάζει για το ύφος του κομματιού που ακολουθεί. Απλό – λυτό με το riff της κιθάρας και την μελωδία που φτιάχνει σε συνδυασμό με το space solo να μας αφήνουν ικανοποιημένους και έτοιμους να υποδεχτούμε το υποτονικό ”We Belong To The Dead”.

Αργόσυρτο παίξιμο με το ανάλογο ξέσπασμα που θα δυναμώσει την ένταση και θα ανεβάσει ρυθμούς, έχοντας ένα πολύ διαφορετικό bridge riff, που δεν μας έχουν συνηθίσει οι Nightstalker.

Φτάνουμε στο τέλος της ακρόασης, όπου η μπάντα μας έχει αφήσει 2 κομμάτια μεγάλα σε διάρκεια από 6 λεπτά το καθένα.
Αρχικά το “Electric Head”, με ωραίες αλλαγές το κομμάτι, δικαιολογώντας την διάρκειά του, για να κλείσουμε με το “Blue Turns To Black”.

Μια επιλογή που ολοκληρώνει την ακρόαση του LP με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από τις συνθέσεις που θα ξεχωρίσουν από το δίσκο.

Μια πολύ ωραία δουλειά εμπνευσμένη που με τον καιρό ο κόσμος θα την αγκαλιάσει και θα δώσει στα κομμάτια και σε όλο το “As Above So Below” την αίγλη που τους αξίζουν.

Keep Stalking …. !!!
There are no comments

Add yours